Om Hansa City Kalmars mest expansiva område | Hansa City

Om Hansa City

Kalmars mest expansiva område

Inom Kalmars mest expansiva område, Hansa City, har det under de senaste åren vuxit fram ett handelsområde med handelsytor om snart ca. 90.000 kvm.

Strategiskt beläget invid E22:an och Ölandsleden och med 3.500 gratis parkeringsplatser centrerade i mitten av området erbjuder vi  kunderna en översiktlig och lättillgänglig shopping.

Med starka aktörer inom bygg, trädgård, hemelektronik, heminredning, livsmedel, sport och mode erbjuder Hansa City helt enkelt ”En större köpupplevelse”!

Kort historik
1974 invigdes Volvo Kalmarverken som var en monteringsfabrik för personbilar. Etableringen var delvis ett regionalpolitiskt beslut för att dämpa effekten av andra nedläggningar i regionen.1994 stänger Volvofabriken efter 20 år som en av regionens största arbetsgivare med som mest runt 1.000 anställda. Nedläggningen skedde till följd av en vikande marknad för personbilar.
Fabriken döptes om till ”Kalmar Tech Park” och har successivt fyllts med nya hyresgäster. 2005 förvärvade Sveafastigheter AB den 65.000 kvm stora fastigheten där det idag finns ett tjugotal hyresgäster med bl a Electra som en av de största hyresgästerna.

Markområdena kring Kalmar Tech Park börjar exploateras och i juni 2006 slog IKEA upp portarna till ett nytt ca 24.000 kvm stort varuhus. I samband med IKEA:s etablering investerades det stort i nytt vägnät med flertalet trafikplatser. Området fortsätter utvecklas av fastighetsägarna IKANO Retail Centers och Sveafastigheter med fristående fastigheter. Under 2008 etablerar sig City Gross, Elgiganten, BAUHAUS, Media Markt, Stadium, SOVA, Hemtex, Mairo och RUSTA. Under våren 2009 öppnade JYSK och Plantagen.

I oktober 2009 öppnades Modehuset självklart fylld med modebutiker men här finns även frisör, smycke, hälsa/skönhet, glassbar och restaurang.

Hansa City är långt ifrån färdigutvecklat och går en spännande framtid till mötes.

Hitta till Hansa City

BIL - BUSS - GÅ

Snabbkontakta oss

Hansa City Google karta