Om oss

Kalmars mest expansiva område

Inom Kalmars mest expansiva område, Hansa City, har det vuxit fram ett handelsområde med handelsytor på drygt 100 000 kvm. Strategiskt beläget invid E22:an och Ölandsleden och med 3.500 gratis parkeringsplatser centrerade i mitten av området erbjuder vi  kunderna en översiktlig och lättillgänglig shopping. Med starka aktörer inom bygg, trädgård, hemelektronik, heminredning, livsmedel, sport och mode erbjuder Hansa City helt enkelt ”En större köpupplevelse”!

Kort historik

1974 invigdes Volvo Kalmarverken som var en monteringsfabrik för personbilar. Etableringen var delvis ett regionalpolitiskt beslut för att dämpa effekten av andra nedläggningar i regionen.1994 stänger Volvofabriken efter 20 år som en av regionens största arbetsgivare med som mest runt 1.000 anställda. Nedläggningen skedde till följd av en vikande marknad för personbilar. Fabriken döptes om till ”Kalmar Tech Park” och har successivt fyllts med nya hyresgäster. 2005 förvärvade Sveafastigheter AB den 65.000 kvm stora fastigheten där det idag finns ett tjugotal hyresgäster med bl a Electra som en av de största hyresgästerna.

Markområdena kring Kalmar Tech Park börjar exploateras och i juni 2006 slog IKEA upp portarna till ett nytt ca 24.000 kvm stort varuhus. I samband med IKEA:s etablering investerades det stort i nytt vägnät med flertalet trafikplatser. Området fortsätter utvecklas av fastighetsägarna IKANO Retail Centers och Sveafastigheter med fristående fastigheter. Under 2008 etablerar sig City Gross, Elgiganten, BAUHAUS, Media Markt, Stadium, SOVA, Hemtex, Mairo och RUSTA. Under våren 2009 öppnade JYSK och Plantagen.

I oktober 2009 öppnades Modehuset självklart fylld med modebutiker men här finns även frisör, smycke, hälsa/skönhet, glassbar och restaurang.

Hansa City är långt ifrån färdigutvecklat och går en spännande framtid till mötes.

Vår ambition är att Hansa City ska vara det självklara valet när man behöver allt från livsmedel, byggmaterial och hemelektronik till kläder, blommor och heminredning. Här finns ledande aktörer inom samtliga segment som erbjuder ett brett utbud av varor till rätt priser.
Med utmärkt läge utmed E22/Ölandsleden och över 3.500 gratis parkeringsplatser erbjuds kunden en rationell och lättillgänglig handel. Vi växer och gör ständiga förbättringar för att göra Hansa City än mer attraktivt att besöka. Det ska vara roligt för både stora och små att besöka oss.

Välkommen till Hansa City!

På uppdrag av fastighetsägarna ansvarar Fastighetspartner P&E AB för den kommersiella och tekniska förvaltningen.

Fastighetspartner P&E AB  tillhandahåller tjänster inom fastighetsförvaltning, centrumutveckling samt bygg- och projektledning. Vi tillvaratar våra kunders fastighetsportföljer och utvecklar deras fastighetsvärden och kvalitéer. För mer information gå in på www.poefastighetspartner.se